محمود جعفری دهقی رییس انجمن ایرانشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موسساتی که در این حوزه فعال هستند، گفت: رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس میشود. وی افزود: بنیاد ایرانشناسی که توسط مرحوم حسن حبیبی تاسیس شده بود، همچنان به فعالیت و پژوهش […]
محمود جعفری دهقی رییس انجمن ایرانشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موسساتی که در این حوزه فعال هستند، گفت: رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس میشود.
وی افزود: بنیاد ایرانشناسی که توسط مرحوم حسن حبیبی تاسیس شده بود، همچنان به فعالیت و پژوهش در این حوزه مشغول است. همچنین دانشگاه های خارجی که کرسی ایرانشناسی دارند، به چنین فعالیتهایی مشغول هستند.
دهقی درباره تعریف دقیق ایرانشناسی گفت: مرحوم طهمورث ساجدی صبا، ایرانشناسی را « مطالعه و پژوهش در همه جنبهها و جلوههای تمدن ایرانی و شناساندن این تمدن به ملل دیگر» دانسته است.
وی افزود: با در نظر گرفتن تعاریف مختلفی که ارائه شده است، میتوان گفت ایرانشناسی دانشی میانرشتهای است و به بررسی و تحلیل مباحث مربوط به فرهنگ و تمدن ایران از دیرباز تا امروز و معرفی آن به ایرانیان و غیرایرانیان میپردازد و میکوشد این فرهنگ و تاریخ و تمدن را در جایگاه واقعی خود قرار دهد.
رییس انجمن ایرانشناسی ادامه داد: اگرچه تاریخ یا ادبیات، بخشهایی از ایرانشناسی است، اما همه آن نیست و این دانش، گسترهای بسیار وسیعتر دارد و به همه علوم انسانی که بهنحوی به ایران مربوط میشود، ارتباط مییابد.
رئیس انجمن ایرانشناسی درباره پیشینه این انجمن گفت: ابراهیم پورداوود حدود ۹۰ سال پیش با همراهی استادانی مانند دکتر محمد معین، منوچهر ستوده، ذبیحالله صفا و دیگران، انجمن ایرانشناسی را بنیان گذاشتند. این انجمن پس از دورهای از توقف فعالیت، با همت استادان و پژوهشگران برجسته کشور و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۶ احیا شد.
نخستین کنگره ملی ایرانشناسی ایران روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایرانشناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.